How much money will be saved

Accounting
Tutor: None Selected Time limit: 1 Day

as a facilities manager, you are trying to reduce electricity costs. Currently, 375 100-watt incandescent light bulbs are used an average of 8 hours a day, 5 days a week. Your research indicates that a 26-watt fluorescent light bulb give the same amount of light as a 100-watt incandescent bulb. electricity cost  $0.073 per kilowatt-hour. how much money will the company save in a 5-day workweek by using fluorescent bulbs instead of incandescent bulbs: (1,000 watts = 1 kilowatt

May 27th, 2015

375 100 watt are used at 40 hours per week (8*5)  cost is 375*100= 37500 watts per hour/ 1000= 37.5 kilo/hour for all lights then we multiply by 40 and get 1500 kiloswatts then multiply by cost 0.073 = 109.5$

375 26 watt are used at 40 hours per week    cost is 375*26 = 9750 watts per hour /1000 =9.75 kilo/hour for all lights then multiply by 40 =390 * the cost 0.073 = 28.47$ per week

next we subtract 109.5-28.47 and get 81.03$ you are saving per week

0.073/killowatt

May 27th, 2015

Studypool's Notebank makes it easy to buy and sell old notes, study guides, reviews, etc.
Click to visit
The Notebank
...
May 27th, 2015
...
May 27th, 2015
May 27th, 2017
check_circle
Mark as Final Answer
check_circle
Unmark as Final Answer
check_circle
Final Answer

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

check_circle
Final Answer