Solving a distance, rate, time problem using a linear equation

label Algebra
account_circle Unassigned
schedule 1 Day
account_balance_wallet $5

May 28th, 2015

I walk 4 mph!!
Gaining speed 19 -4= 15 mph
Headstart 4*3 =12 miles
Time to catch up 12/15=0.8 hours
Time to catch up =48 minutes
Algebraic solution


4(t+3)=19t
4t+12=19t
12=19t-4t
12=15t
t=0.8 hours
Distance to meeting 0.8*19=15.2 miles 

May 28th, 2015

Did you know? You can earn $20 for every friend you invite to Studypool!
Click here to
Refer a Friend
...
May 28th, 2015
...
May 28th, 2015
Sep 24th, 2017
check_circle
Mark as Final Answer
check_circle
Unmark as Final Answer
check_circle
Final Answer

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

check_circle
Final Answer