need help with algebra

label Mathematics
account_circle Unassigned
schedule 1 Day
account_balance_wallet $5

a tire dealer sells 2 tires for as much as he paid for 3 tires. he paid 240 for a dozen tires. what is the total profit on 12 tires?

Jun 2nd, 2015

Dear your question is under-progress, it would be available to you as soon as it completes within next few minutes.

Jun 2nd, 2015

He paid 240/3 = 80 dollars for each tire.
He sold 2 tires for 240/2 = 120 dollars a piece
His profit on each tire was 40 dollars

Profit on 12 tires is 12*40 = $480


Jun 2nd, 2015

Did you know? You can earn $20 for every friend you invite to Studypool!
Click here to
Refer a Friend
...
Jun 2nd, 2015
...
Jun 2nd, 2015
Oct 20th, 2017
check_circle
Mark as Final Answer
check_circle
Unmark as Final Answer
check_circle
Final Answer

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

check_circle
Final Answer