Two ships leave a port at the same time. The first ship sails on a bearing of 40 degrees at 18 knots (nautical miles per hour) and the second at a bearing of 130 degrees at 26 knots. How far apart are they after 1.5 hours?

Thank you for the opportunity to help you with your question!

angle = 130 - 40 = 90 Using: Distance = time * speed the first ship travels: Distance_1 = 1.5 hours * 18 knots = 27 (nautical miles?) Distance_2 = 1.5 hours * 26 knots = 39 (nautical miles?) Solving for the distance between them using the pythagorean theorem: 27^2 + 39^2 = D^2 729 + 1521 = D^2 2250 = D^2 47.434 = D Therefore, the ships will be 47.4 nautical miles apart after 1.5 hours.

hi rate me thanks . accept my bid also .if you don't understand just comment. Thanks

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

Enter the email address associated with your account, and we will email you a link to reset your password.

Forgot your password?

Sign Up