I decided to put in bank $1,000 a quarter for the next four years paying 12% interest compounded quarterly, How much will I have at end of 4^{th} year rounded to nearest whole dollar?

Thank you for the opportunity to help you with your question!

If you are going to keep $1000

yearly 12% = 1000 * 12/100

= 120

after 4 years the interest will be 120*4 = 480

so the total money = $1000 + $480

= $1480

this answer is not one of the mutiple choice given

ok give me 5 minutes i will tell you

I am putting $1000 a quarter in the bank for the next 4 years

so the bank is paying 12 % quarterly , So so for each four months you get $120

in a year 3*120 = 360

for four years = 360*4 = 1440

the total money you get after 4 years by giving you 12% compound interest quarterly is = 1000 + 1400 = $2400

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

Enter the email address associated with your account, and we will email you a link to reset your password.

Forgot your password?

Sign Up