You drive your car for 20.0 h at 40.0km/h,then for 2.0 h at 60.0 km/h. What is your average velocity?

Thank you for the opportunity to help you with your question!

First time 20 hours at a speed of 40 km/hr

Second time 2 hours at 60 km/h

First Distance= 40 x 20=800 Km second distance= 2 x 60 =120 km

First Distance= 40 x 20

=800 Km second distance= 2 x 60 =120 km

=800 Km

second distance= 2 x 60

=120 km

Total Distance 120 + 800=920 Km

Total Time = 22 Hours

Average Velocity = Distance/ time

=920/22= 41.81818 Km/hrConverting it to M/Seconds Total distance is 920 Km = 920000mTotal Time 22 hours = 79200 svelocity = 11.61616 m/s

=920/22

= 41.81818 Km/hr

Converting it to M/Seconds

Total distance is 920 Km = 920000m

Total Time 22 hours = 79200 s

velocity = 11.61616 m/s

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

Enter the email address associated with your account, and we will email you a link to reset your password.

Forgot your password?

Sign Up