UG General Education MM255: Business Math and Statistical Measures

label Mathematics
account_circle Unassigned
schedule 1 Day
account_balance_wallet $5

Oct 3rd, 2015

Thank you for the opportunity to help you with your question!

The ordinary interest is calculated as; [p x r x d/360 ]

where d is the no. of days

The ordinary interest till 40th day on $8500 is = $137

so the total sum will be 8500+ 137 = $8637

Raul paid $4250 on the 40th day , so the remaining amount is 8637- 4250 = $4387

now the rest of the interest shall be calculated on this amount: that is $ 35.33 for 20 days

so the remaining amount to be paid on 6oth day is $4422.33


total amount paid = 4422.33+ 4250 = $ 8672.33


if he would have paid the entire amount on 60th day then he would have pay the interest of : 205.41

sothe amount would be 8500+205.41 = 8705.41


thus he saved 8705.41 - 8672.33 = $33.08 ($33)

Please let me know if you need any clarification for the doubts. I'm always happy to answer your questions. Looking forward to help you again. thank you. :)
Sep 19th, 2015

Studypool's Notebank makes it easy to buy and sell old notes, study guides, reviews, etc.
Click to visit
The Notebank
...
Oct 3rd, 2015
...
Oct 3rd, 2015
Sep 24th, 2017
check_circle
Mark as Final Answer
check_circle
Unmark as Final Answer
check_circle
Final Answer

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

check_circle
Final Answer