how to do a Multistep problem

Mathematics
Tutor: None Selected Time limit: 1 Day

A hairstylist schedules 1/4 hour to trim a customer's hair and 1/6 hour to style the customer's hair.The hairstylist plans to work 3 and 1/3 for 5 days each weak. How many appointments can the hairstylist schedule each week if the customer must be trimmed and styled?

Sep 30th, 2015

Thank you for the opportunity to help you with your question!

Thank you for the opportunity to help you with your question!

Total number of hours worked per day = 3.33 hours = 3 hours 20 minutes = 200 minutes

Total number of hours worked per week = 5 days x 200 minutes = 1000 minutes

Time taken to time and style one customer's hair = 1/4hour + 1/6hour = 15 + 10 = 25 minutes

Therefore, total number of appointments per week = total no. of hours of work per week / time for 1 customer 

= 1000/ 25 = 40 customers.

Please let me know if you need any clarification. I'm always happy to answer your questions.Please let me know if you need any clarification. I'm always happy to answer your questions.
Sep 30th, 2015

Did you know? You can earn $20 for every friend you invite to Studypool!
Click here to
Refer a Friend
...
Sep 30th, 2015
...
Sep 30th, 2015
May 24th, 2017
check_circle
Mark as Final Answer
check_circle
Unmark as Final Answer
check_circle
Final Answer

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

check_circle
Final Answer