workout 2 problem 56

Mathematics
Tutor: None Selected Time limit: 1 Day

The box office at a theater sets the ticket price so that total ticket sales will be $7200 if tickets are sold for all 240 seats.By what amount should they increase ticket prices if they want to keep total ticket sales at $7200 but sell 15 fewer.

Dec 29th, 2014

240 seats - 15 seats = 225 seats available now.

So the new price of the ticket = 7200/225 = 32

Therefore the increase in price is new price - old price = 32 -25 = 7

Answer: $ 7 increase in ticket price

Dec 29th, 2014

Studypool's Notebank makes it easy to buy and sell old notes, study guides, reviews, etc.
Click to visit
The Notebank
...
Dec 29th, 2014
...
Dec 29th, 2014
Dec 9th, 2016
check_circle
Mark as Final Answer
check_circle
Unmark as Final Answer
check_circle
Final Answer

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

check_circle
Final Answer