Algebra 1 word problem help?

Mathematics
Tutor: None Selected Time limit: 1 Day

Mrs. White wants to crochet beach hats and baby afghans for a church fund-raising bazaar. She needs 7 hours to make a hat and 3 hours to make an afghan and she has 58 hours available. She wants to make no more than 14 items and no more than 12 afghans. The bazaar will sell the hats for $13 each and the afghans for $7 each. How many of each should she make to maximize the income for the bazaar? What is the maximum income?

Feb 16th, 2015

58 hr

no more than 14 items 

it takes 3hr to make 1 afghan

no more than 12 afghans

12 afghans x 3hr= 36 hr

58 hr- 36hr= 22hr

7hr to make a hat

she only needs to make 2 hats before she reaches the 14 item limit

2 hats x $13= $26

12x $7= $84

$84 + $36= $120

Feb 16th, 2015

Studypool's Notebank makes it easy to buy and sell old notes, study guides, reviews, etc.
Click to visit
The Notebank
...
Feb 16th, 2015
...
Feb 16th, 2015
Dec 10th, 2016
check_circle
Mark as Final Answer
check_circle
Unmark as Final Answer
check_circle
Final Answer

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

check_circle
Final Answer