Time remaining:
i jsut need to know what is the ansawer to this question

label Mathematics
account_circle Unassigned
schedule 1 Day
account_balance_wallet $5

an art dealer sold 16 etchings for $605 . He sold some of them at $35 each and the rest at $40 each . How many etchings did he sell at each price

Mar 25th, 2015

If all etching were sold at $35 each, the total cost would have been $ 560, that is $45 less than the actual cost. Since each $40 etching sold increased the cost by $5, there were 45/5= 9 etchings at $40 and 16-9= 7 etchings at $35. 

Answer: 7 etchings were sold at $35 and 9 etchings were sold at $40.

Verify: 7*35 + 9*40 = 245 + 360 = 605.

Mar 25th, 2015

thank you so much your calculations were correct thanks . 

Jun 23rd, 2015

Studypool's Notebank makes it easy to buy and sell old notes, study guides, reviews, etc.
Click to visit
The Notebank
...
Mar 25th, 2015
...
Mar 25th, 2015
Aug 23rd, 2017
check_circle
Mark as Final Answer
check_circle
Unmark as Final Answer
check_circle
Final Answer

Secure Information

Content will be erased after question is completed.

check_circle
Final Answer