Access over 20 million homework & study documents

search

ANATOMY

Content type
User Generated
Rating
Showing Page:
1/4
1.
2.
3. Distinguishing between a male fetus and female fetus by appearance of genitalia only is not
possible before _____weeks of embryonic life?
Ans. C 10 Weeks
4. Weather a baby develops as male or female reproductive system is determined by ________
Ans. A. Having a Y chromosome
5. The presence of an antrum defines an ovarian follicle as being ________
Ans. C Secondary follicle
6. At birth , human female has about ________potential ova
Ans. C 2000000
7. Which of the following hormones must be present for the mammary glands to produce milk ?
Ans. D Prolactin
8. Which one of the following could be regarded as a conceptus?
Ans. D. All are correct
9. If a male sperm count per ejaculation is less than about ______cells, then he is considered to be
sterile
Ans. D 60 Million
10. Inhibin and _______provide negative feedback onto the anterior pituitary for the inhibition of
sperm production
Ans. B Testosterone
11. The urethra has ______________different sections within the male reproductive system
Ans C Three
12. Type ______spertmatogonial cells are the stem cells for sperm production throughout a males
life time
Ans AA
13. Sperm cells normally fertilize an egg when the egg is still in the ________
Ans A Uterine tubes
14. The ejaculatory duct is formed by the combination of the seminal vesicle and the
____________
Ans. B Ductus deferenc
15. Androgen binding protein (ABP) is _____ for sperm production

Sign up to view the full document!

lock_open Sign Up
Showing Page:
2/4
Ans. A Absolutely required
16. The role of corpus luteum is to produce primarily ________________
Ans. D. Progesterone
17. Menses occur on day _____ of the menstrual cycle
Ans. B One
18. Testosterone production in the testes is carried out by the _______
Ans. C Interstitial cells
19. The ovaries _________ attached to uterus by a ligament
Ans. True
20. For normal fertizlization of ovum within the female reproductive tract, a minimum of _____
normal sperms must be deposited in vagina
Ans E 100 million
21. All spermatogonial cells are haploid
Ans. True
22.The pH of semen is typically 6.8 to 7.1
Ans. False
23. Under the influence of Mullerian Inhibition factor, those different embryo structures that and
uterine tubes in a female fetus degenerate in a male fetus
Ans. True
24. A vasectomy is a very complicated surgical procedure that requires a short stay in the hospital
Ans. False
25. The prostate is the last gland in the male reproductive system that makes a contribution to the
seminal fluid before the semen leaves the man’s body
Ans. True
26. Spermatogenesis is the part of sperm formation that includes only the final development of
spermatozoa such as losing cytoplasm to become more streamlined for swimming
Ans. True
27. Oral steroidal contraceptive pills work by tricking the brain into thinking that the body is
pregnant.
Ans. True

Sign up to view the full document!

lock_open Sign Up
Showing Page:
3/4

Sign up to view the full document!

lock_open Sign Up
End of Preview - Want to read all 4 pages?
Access Now
Unformatted Attachment Preview
1. 2. 3. Distinguishing between a male fetus and female fetus by appearance of genitalia only is not possible before _____weeks of embryonic life? Ans. C 10 Weeks 4. Weather a baby develops as male or female reproductive system is determined by ________ Ans. A. Having a Y chromosome 5. The presence of an antrum defines an ovarian follicle as being ________ Ans. C Secondary follicle 6. At birth , human female has about ________potential ova Ans. C 2000000 7. Which of the following hormones must be present for the mammary glands to produce milk ? Ans. D Prolactin 8. Which one of the following could be regarded as a conceptus? Ans. D. All are correct 9. If a male sperm count per ejaculation is less than about ______cells, then he is considered to be sterile Ans. D 60 Million 10. Inhibin and _______provide negative feedback onto the anterior pituitary for the inhibition of sperm production Ans. B Testosterone 11. The urethra has ______________different sections within the male reproductive system Ans C Three 12. Type ______spertmatogonial cells are the stem cells for sperm production throughout a males life time Ans AA 13. Sperm cells normally fertilize an egg when the egg is still in ...
Purchase document to see full attachment
User generated content is uploaded by users for the purposes of learning and should be used following Studypool's honor code & terms of service.

Anonymous
I was having a hard time with this subject, and this was a great help.

Studypool
4.7
Trustpilot
4.5
Sitejabber
4.4