Showing Page:
1/2
SCIENCE 4
th
grading Sample exam
Encircle the letter of the correct answer.
1. Of the planets below, which has the largest number of satellites
a. Jupiter
b. Neptune
c. Earth
d. Mercury
e. Pluto
2. The existence of microorganisms in the human gastric system is an example of:
a. Mutualism
b. Parasitism
c. Meiosis
d. Phylesis
e. Variance
3. The time it takes the earth to complete a 60 degree rotation is
a. One hour
b. four hours
c. 6 hours
d. 24 hours
e. 12 hours
4. The condition known as Goiter is best described by which of the following statements?
a. It is caused by iron deficiency.
b. It is an enlarged thyroid gland.
c. It is caused by insulin deficiency.
d. It is caused by excessive sugar.
e. It is an abnormally small genial gland.
5. Of the following planets, the one that has the shortest revolution around the sun is:
a. Earth
b. Mercury
c. Jupiter
d. Venus
e. Saturn
Showing Page:
2/2
6. What is the name of the negative particle that circles the nucleus of the atom?
a. neutron
b. proton
c. meson
d. electron
e. cyclotron
7. Of the following kinds of clouds, the ones that occur at the greatest height is called:
a. cirrus
b. cumulus
c. nimbus
d. stratus
e. cirrocumulus
8. The living material comprising the bulk of a cell is called?
a. chloroplast
b. protoplasm
c. cytochrome
d. genes
9. In the production of sounds, the greater the number of vibrations per second, the:
a. greater the volume
b. higher the tone
c. lower the volume
d. lower the tone
e. greater the volume and lower the tone
10. Anti-bodies are found in:
a. vaccines
b. plasma
c. red blood cells
d. platelets
e. antibiotic medicines
KEY ANSWERS.
1. A 5. B 9. B
2. A 6. D 10. B
3. B 7. A
4. B 8. B

Unformatted Attachment Preview

SCIENCE 4th grading Sample exam Encircle the letter of the correct answer. 1. a. b. c. d. e. Of the planets below, which has the largest number of satellites Jupiter Neptune Earth Mercury Pluto 2. a. b. c. d. e. The existence of microorganisms in the human gastric system is an example of: Mutualism Parasitism Meiosis Phylesis Variance 3. a. b. c. d. e. The time it takes the earth to complete a 60 degree rotation is One hour four hours 6 hours 24 hours 12 hours 4. a. b. c. d. e. The condition known as Goiter is best described by which of the following statements? It is caused by iron deficiency. It is an enlarged thyroid gland. It is caused by insulin deficiency. It is caused by excessive sugar. It is an abnormally small genial gland. 5. a. b. c. d. e. Of the following planets, the one that has the shortest revolution around the sun is: Earth Mercury Jupiter Venus Saturn 6. What is the name of the negative particle that circles the nucleus of the atom? a. neutron b. proton c. meson d. electron e. cyclotron 7. Of the following kinds of clouds, the ones that occur at the greatest height is called: a. cirrus b. cumulus c. nimbus d. stratus e. cirrocumulus 8. The living material comprising the bulk of a cell is called? a. chloroplast b. protoplasm c. cytochrome d. genes 9. In the production of sounds, the greater the number of vibrations per second, the: a. greater the volume b. higher the tone c. lower the volume d. lower the tone e. greater the volume and lower the tone 10. Anti-bodies are found in: a. vaccines b. plasma c. red blood cells d. platelets e. antibiotic medicines KEY ANSWERS. 1. 2. 3. 4. A A B B 5. B 6. D 7. A 8. B 9. B 10. B Name: Description: ...
User generated content is uploaded by users for the purposes of learning and should be used following Studypool's honor code & terms of service.
Studypool
4.7
Trustpilot
4.5
Sitejabber
4.4