Showing Page:
1/5
KAPATIRANG PITONG LAWA SA UP LOS BANOS
INTEGRATE: College Admission Test
BIOLOGY QUESTIONS
1. This is the process where the DNA double chain “unzips” and a new complementary
strand is formed for each “unzipped” strand, creating two complete double chains.
A. Replication
B. Transcription
C. Translation
D. Duplication
2. In crossing a homozygous recessive with a heterozygote, what is the chance of getting an
offspring with the homozygous recessive phenotype?
A. 0%
B. 25%
C. 50%
D. 75%
E. 100%
3. A recessive allele on the X chromosome is responsible for red-green colorblindness in
humans. A woman with normal vision whose father is colorblind marries a colorblind
male. What is the chance that their son would manifest colorblindness?
A. 0%
B. 50%
C. 75%
D. 25%
4. Recipes are instructions on how to prepare food, just like genes are instructions the cell
uses to make proteins. Using this analogy, a cookbook is analogous to:
A. Nucleus
B. Chromosome
C. Pair of homologous chromosomes
D. Gamete
5. If one strand of the DNA molecule has the bases 5’ ATTGCA 3’, the other strand would
have the sequence:
A. 3’ TAACGT 5’
B. 3’ UAACGU 5’
C. 3’ TUUCGU 5’
D. 3’ TAAGCT 5’
6. Blueprints contain specific instructions for constructing a building. The room you are
sitting in now was constructed by using the instructions on a set of blueprints. The
relationship between blueprint and building is analogous to the relationship between:
A. Chromosomes and genes
B. Genes and alleles
C. Dominant and recessive alleles
D. Genotype and phenotype
Showing Page:
2/5
7. This is an anatomical feature of organisms that have similar or function in different
species that have no common ancestor.
A. Homologous structure
B. Analogous structure
C. Cladistics
D. Phylogenies
8. Which of the following pairs are analogous structures?
A. The front leg of a horse and a human arm
B. The front leg of a frog and a bat wing
C. The wing of a bird and a bat wing
D. The front flipper of a porpoise and a human arm
9. My petals and sepals are in 3’s, I have fibrous roots, and my leaves have parallel veins.
Among the given plants, what is my most possible identity?
A. Orchids
B. Rose
C. Gumamela
D. Mango
10. All these parts are parts of the pistil of flowers except:
A. Style
B. Filament
C. Ovary
D. Stigma
11. Which of these demonstrates tropism?
A. Jade vines climbing up a tree
B. Venus fly trap catching insects
C. Makahiya leaves closing when touched
D. Vietnam rose flowers closing early in the morning
12. Which of these carry water from roots of a plant to the other parts?
A. Xylem
B. Phloem
C. Cambium
D. Sieve tubes
13. Which of the following plants do not reproduce through spores?
A. Pteridophytes
B. Rhodophyta
C. Conifers
D. Mosses
14. Assume Spongebob Squarepants is a real organism; in which phylum he best belongs to?
A. Porifera
B. Echinodermata
C. Cnidaria
D. Nematoda
Showing Page:
3/5
15. These are the ocean life forms which do not swim but thrive on the seabed:
A. Nekton
B. Plankton
C. Benthos
D. Chondrichthyes
16. Which of the following classes are homoeothermic?
A. Class Amphibia
B. Class Osteichthyes
C. Class Reptilia
D. None of these
17. What makes short food chains better than having long food chains?
A. There is more competition for food in long food chains
B. There are more consumers than producers in long food chains
C. There is less competition for food for short food chains
D. In every trophic level, there is energy loss
18. This phylum is considered the biggest group consisting of organisms with jointed legs.
A. Phylum Mollusca
B. Phylum Chordata
C. Phylum Arthropoda
D. Phylum Annelida
19. Daniela Mondragon felt very bad and got angry to Cassie Mondragon, reprimanding her
not to go to her school. As a result, Cassie got hurt and started crying. In this scenario,
what part of the characters’ brain is the most active?
A. Cerebrum
B. Hypothalamus
C. Cerebellum
D. Medulla Oblongata
20. In a one sunny day, Mia K. is eating pineapples with her daddy. They are really having a
great time until Mia choked while eating. In this scenario, which part of the digestive
system is the most responsible why Mia choked?
A. Glottis
B. Epiglottis
C. Trachea
D. Pleura
E. None of these
21. Pancreas is known for secreting two types hormones. Which of the two functions in
increasing blood glucose levels?
A. Glycogen
B. Insulin
C. Glucagon
Showing Page:
4/5
D. Oxytocin
22. A slippery outer covering in some bacteria that protects them from phagocytosis by host
cells is ______.
A. Capsule
B. Cell wall
C. Flagellum
D. Peptidoglycan
23. Differences between eukaryotic and prokaryotic cells include all of the following except
______.
A. Eukaryotic cells have mitochondria
B. Eukaryotic cells have cilia and flagella with complex structure
C. Prokaryotic cells have more complex cell walls
D. Prokaryotic cells have no genetic material
24. ADP energy is used for _______.
A. Synthetic reactions
B. Active transport
C. All energy-requiring processes in cells
D. None of the above
25. A red blood cell plasma membrane contains _______ different types of proteins.
A. over 10
B. over 20
C. over 40
D. over 50
Showing Page:
5/5
Answer Key
1. A
2. C
3. D
4. B
5. A
6. D
7. B
8. D
9. A
10. B
11. C
12. A
13. C
14. A
15. C
16. D
17. D
18. C
19. B
20. B
21. C
22. A
23. C
24. C
25. B

Unformatted Attachment Preview

KAPATIRANG PITONG LAWA SA UP LOS BANOS INTEGRATE: College Admission Test BIOLOGY QUESTIONS 1. This is the process where the DNA double chain “unzips” and a new complementary strand is formed for each “unzipped” strand, creating two complete double chains. A. Replication C. Translation B. Transcription D. Duplication 2. In crossing a homozygous recessive with a heterozygote, what is the chance of getting an offspring with the homozygous recessive phenotype? A. 0% B. 25% C. 50% D. 75% E. 100% 3. A recessive allele on the X chromosome is responsible for red-green colorblindness in humans. A woman with normal vision whose father is colorblind marries a colorblind male. What is the chance that their son would manifest colorblindness? A. 0% B. 50% C. 75% D. 25% 4. Recipes are instructions on how to prepare food, just like genes are instructions the cell uses to make proteins. Using this analogy, a cookbook is analogous to: A. Nucleus B. Chromosome C. Pair of homologous chromosomes D. Gamete 5. If one strand of the DNA molecule has the bases 5’ ATTGCA 3’, the other strand would have the sequence: A. 3’ TAACGT 5’ B. 3’ UAACGU 5’ C. 3’ TUUCGU 5’ D. 3’ TAAGCT 5’ 6. Blueprints contain specific instructions for constructing a building. The room you are sitting in now was constructed by using the instructions on a set of blueprints. The relationship between blueprint and building is analogous to the relationship between: A. Chromosomes and genes B. Genes and alleles C. Dominant and recessive alleles D. Genotype and phenotype 7. This is an anatomical feature of organisms that have similar or function in different species that have no common ancestor. A. Homologous structure C. Cladistics B. Analogous structure D. Phylogenies 8. Which of the following pairs are analogous structures? A. The front leg of a horse and a human arm B. The front leg of a frog and a bat wing C. The wing of a bird and a bat wing D. The front flipper of a porpoise and a human arm 9. My petals and sepals are in 3’s, I have fibrous roots, and my leaves have parallel veins. Among the given plants, what is my most possible identity? A. Orchids B. Rose C. Gumamela D. Mango 10. All these parts are parts of the pistil of flowers except: A. Style B. Filament C. Ovary D. Stigma 11. Which of these demonstrates tropism? A. Jade vines climbing up a tree B. Venus fly trap catching insects C. Makahiya leaves closing when touched D. Vietnam rose flowers closing early in the morning 12. Which of these carry water from roots of a plant to the other parts? A. Xylem C. Cambium B. Phloem D. Sieve tubes 13. Which of the following plants do not reproduce through spores? A. Pteridophytes B. Rhodophyta C. Conifers D. Mosses 14. Assume Spongebob Squarepants is a real organism; in which phylum he best belongs to? A. Porifera B. Echinodermata C. Cnidaria D. Nematoda 15. These are the ocean life forms which do not swim but thrive on the seabed: A. Nekton B. Plankton C. Benthos D. Chondrichthyes 16. Which of the following classes are homoeothermic? A. Class Amphibia B. Class Osteichthyes C. Class Reptilia D. None of these 17. What makes short food chains better than having long food chains? A. There is more competition for food in long food chains B. There are more consumers than producers in long food chains C. There is less competition for food for short food chains D. In every trophic level, there is energy loss 18. This phylum is considered the biggest group consisting of organisms with jointed legs. A. Phylum Mollusca B. Phylum Chordata C. Phylum Arthropoda D. Phylum Annelida 19. Daniela Mondragon felt very bad and got angry to Cassie Mondragon, reprimanding her not to go to her school. As a result, Cassie got hurt and started crying. In this scenario, what part of the characters’ brain is the most active? A. Cerebrum B. Hypothalamus C. Cerebellum D. Medulla Oblongata 20. In a one sunny day, Mia K. is eating pineapples with her daddy. They are really having a great time until Mia choked while eating. In this scenario, which part of the digestive system is the most responsible why Mia choked? A. Glottis B. Epiglottis C. Trachea D. Pleura E. None of these 21. Pancreas is known for secreting two types hormones. Which of the two functions in increasing blood glucose levels? A. Glycogen B. Insulin C. Glucagon D. Oxytocin 22. A slippery outer covering in some bacteria that protects them from phagocytosis by host cells is ______. A. Capsule B. Cell wall C. Flagellum D. Peptidoglycan 23. Differences between eukaryotic and prokaryotic cells include all of the following except ______. A. Eukaryotic cells have mitochondria B. Eukaryotic cells have cilia and flagella with complex structure C. Prokaryotic cells have more complex cell walls D. Prokaryotic cells have no genetic material 24. ADP energy is used for _______. A. Synthetic reactions B. Active transport C. All energy-requiring processes in cells D. None of the above 25. A red blood cell plasma membrane contains _______ different types of proteins. A. over 10 B. over 20 C. over 40 D. over 50 Answer Key 1. A 2. C 3. D 4. B 5. A 6. D 7. B 8. D 9. A 10. B 11. C 12. A 13. C 14. A 15. C 16. D 17. D 18. C 19. B 20. B 21. C 22. A 23. C 24. C 25. B Name: Description: ...
User generated content is uploaded by users for the purposes of learning and should be used following Studypool's honor code & terms of service.
Studypool
4.7
Trustpilot
4.5
Sitejabber
4.4