Showing Page:
1/2
DCIT22 - Computer Programming
Cavite State University - Imus Campus
Quiz
1. This method removes all the elements from the list.
Answer: Clear()
2. This method removes the element at the specified position.
Answer: Pop()
3. This method adds the elements of the list to the end of the current list.
Answer: Extend()
4. This method reverses the order of the list.
Answer: Reverse()
5. This method sorts the list.
Answer: Sort()
6. For loop repeatedly executes a target statement as long as a given condition is
true. (True or False)
Answer: False
7. This method returns a copy of the list.
Answer: Copy()
8. This method adds an element to a specified index/position.
Answer: Insert()
9. A statement that consists of a Boolean expression that can be followed by another
conditional statements, if the previous conditions were not true.
Answer: If- Else if -Else Statement
10. A statement consists of a boolean expression followed by one more statement.
Answer: If Statement
11. This method returns the number of elements with the specified value.
Answer: Count()
12. A statement can be followed by an optional else statement which executes when
the boolean expression is false.
Answer: If-Else Statement
Showing Page:
2/2
13. This method removes the item with the specified value.
Answer: Remove()
14. This method adds an element at the end of the list.
Answer: Append()
15. A conditional statement that has another conditional statement inside that
statement.
Answer: Nested If Statement
16. While loop has the ability to iterate over the items of any sequence. (True or
False)
Answer: False
17. You can use this conditional statement if you have only one statement to
execute, one for if, and one for else, you can put it all on the same line.
Answer: Short Hand If… Else
18. This method returns the value of the index.
Answer: Index()

Unformatted Attachment Preview

DCIT22 - Computer Programming Cavite State University - Imus Campus Quiz 1. This method removes all the elements from the list. Answer: Clear() 2. This method removes the element at the specified position. Answer: Pop() 3. This method adds the elements of the list to the end of the current list. Answer: Extend() 4. This method reverses the order of the list. Answer: Reverse() 5. This method sorts the list. Answer: Sort() 6. For loop repeatedly executes a target statement as long as a given condition is true. (True or False) Answer: False 7. This method returns a copy of the list. Answer: Copy() 8. This method adds an element to a specified index/position. Answer: Insert() 9. A statement that consists of a Boolean expression that can be followed by another conditional statements, if the previous conditions were not true. Answer: If- Else if -Else Statement 10. A statement consists of a boolean expression followed by one more statement. Answer: If Statement 11. This method returns the number of elements with the specified value. Answer: Count() 12. A statement can be followed by an optional else statement which executes when the boolean expression is false. Answer: If-Else Statement 13. This method removes the item with the specified value. Answer: Remove() 14. This method adds an element at the end of the list. Answer: Append() 15. A conditional statement that has another conditional statement inside that statement. Answer: Nested If Statement 16. While loop has the ability to iterate over the items of any sequence. (True or False) Answer: False 17. You can use this conditional statement if you have only one statement to execute, one for if, and one for else, you can put it all on the same line. Answer: Short Hand If… Else 18. This method returns the value of the index. Answer: Index() Name: Description: ...
User generated content is uploaded by users for the purposes of learning and should be used following Studypool's honor code & terms of service.
Studypool
4.7
Trustpilot
4.5
Sitejabber
4.4