Statistică aplicată în ştiinţele politice

May 19th, 2015
Studypool Tutor
University of Victoria
Price: $25 USD

Tutor description

În ultimele decenii, se poate observa o creştere a utilizării metodelor statistice în toate ştiinţele sociale. Există mai multe motive pentru acest lucru. Cercetarea în ştiinţele sociale a căpătat o orientare tot mai cantitativă.

Word Count: 3250
Showing Page: 1/8
Conf. dr. Virgil StoicaStatistic aplicat n tiinele politiceIntroducereDe ce avem nevoie de statistic?n ultimele decenii, se poate observa o cretere a utilizrii metodelor statistice n toate tiinele sociale. Exist mai multe motive pentru acest lucru. Cercetarea n tiinele sociale a cptat o orientare tot mai cantitativ. Revoluia produs de calculatoarele personale la sfritul secolului XX a fcut ca att cercettorii ct i indivizii obinuii s aib acces la o cantitate foarte mare de informaii. n plus, calculatoarele au fcut ca metodele statistice s fie mai uor de folosit. Utilizarea tot mai frecvent a statisticii este evident pentru cineva care urmrete coninutul articolelor unor jurnale tiinifice prestigioase (American Political Science Review, American Journal of Political Science sau American Sociological Review). Anunurile de angajri pentru specialiti n tiinele sociale enumer statistica printre cunotinele absolut necesare. Din aceste motive, un student care se pregtete n domeniul tiinelor sociale trebuie s fie familiarizat mcar cu noiuni de baz de statistic.Strngerea informaiilor se afl n centrul oricrei tiine. tiinele sociale utilizeaz o larg varietate de tehnici de culegere a informaiilor care s fie utilizate n analiza statistic: experimente, anchete de diferite tipuri, analiza de coninut a unor documente, etc. n

Review from student

Studypool Student
" Thank you! Reasonably priced given the quality not just of the tutors but the moderators too. They were helpful and accommodating given my needs. "
Ask your homework questions. Receive quality answers!

Type your question here (or upload an image)

1825 tutors are online

Brown University

1271 Tutors

California Institute of Technology
2131 Tutors

Carnegie Mellon University
982 Tutors

Columbia University

1256 Tutors

Dartmouth University

2113 Tutors

Emory University

2279 Tutors

Harvard University

599 Tutors

Massachusetts Institute of Technology2319 Tutors

New York University

1645 Tutors

Notre Dam University

1911 Tutors

Oklahoma University

2122 Tutors

Pennsylvania State University

932 Tutors

Princeton University

1211 Tutors

Stanford University

983 Tutors

University of California

1282 Tutors

Oxford University

123 Tutors

Yale University

2325 Tutors